رفتن به محتوای اصلی

انسان با ذکر الهی می‌تواند عمر خود را آباد کند

آیت‌الله صدیقی :
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با بیان اینکه ذکر الهی عظیم‌ترین سرمایه انسان برای آبادانی عمر است، گفت: انسان تکیه‌گاهی جز خداوند ندارد.
1

معروف: آیت‌الله کاظم صدیقی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور و تولیت مدرسه علمیه امام خمینی(ره)، روز گذشته در جلسه درس اخلاق که به‌صورت مجازی برای طلاب همین مدرسه علمیه برگزار شد، گفت: برای رسیدن به سعادت و نجات از هلاکت راهی جز پناه بردن به ذات ربوبی حق‌تعالی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه انسان تکیه‌گاهی جز خداوند ندارد، ادامه داد: پروردگار، اهل‌بیت(ع) را به‌عنوان سفینه نجات قرار داده تا به این واسطه بشر بتواند از طوفان امیال نفسانی نجات یابد.

آیت‌الله صدیقی با تأکید بر اینکه حق در وجود اهل‌بیت(ع) مستقر است، ابراز کرد: علم بدون حقیقت خارجی، حرف بدون عینیت و شعار بدون شعور انسان را به‌جایی نمی‌رساند؛ اهل‌بیت(ع) در محبت الهی تمام‌عیار بوده و قلبشان سرشار از یاد خداوند است.

تولیت مدرسه علمیه امام خمینی(ره) ادامه داد: انسان با راه یافتن به چشمه جوشان محبت الهی انگیزه پیدا می‌کند تا در مسیر حق گام برداشته و نجات یابد. امام صادق(ع) با مقدماتی که در حدیث عنوان بصری بیان فرمودند به انسان‌ها آمادگی دادند که آدمی می‌تواند در هرزمانی نور و معرف الهی را دریافت کند.

وی با اشاره به اینکه عمر انسان با ذکر الهی آباد می‌شود، ابراز کرد: زندگی انسان بدون اتصال و محبت به خداوند ویرانه‌ای بیش نیست، محبت اکسیر و سیم اتصال است و این محبت در ذکر جلوه پیدا می‌کند.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور بابیان اینکه رابطه بین دل و زبان بسیار عجیب است، اظهار داشت: گاهی دل یاد می‌کند و زبان مظهر دل می‌شود، برای مثال انسان زمانی که امام عصر(عج) را یاد می‌کند خواه‌ناخواه ایشان را صدا می‌زند؛ اما گاهی نیز زبان مایه حرکت دل می‌شود و دل را از بی‌توجهی و غفلت بیدار و او را آسمانی می‌کند.

تولیت مدرسه علمیه امام خمینی(ره) ادامه داد: انسان باید تلاش کند زبانش به ذکر الهی عادت کند و این عادت با دل و عملش یکی باشد. ذکر و یاد خدا نشانه آبادی دل و مایه برکت است.

وی با اشاره به اقسام ذکر، ابراز کرد: ذکر قلبی سیر باطنی دارد انسان در ذکر قلبی محو جمال و مرعوب جلال خداوند متعال می‌شود و با دو بال خوف و رجاء به‌سوی حق‌تعالی پرواز می‌کند.

آیت‌الله صدیقی با بیان اینکه رمضان ماه مهمانی و ضیافت الهی است، اظهار داشت: انسان نباید تصور کند خداوند در این ماه تنها منتظر اولیای الهی است، انسان اگر بداند خداوند چقدر مشتاق بازگشت اوست از شدت این شوق و محبت جان می‌دهد.

تولیت مدرسه علمیه امام خمینی(ره) در پایان خاطرنشان کرد: توبه، استغفار، کمک به نیازمندان، عبادت و غیره از دستورات انسان‌ساز در ماه مبارک رمضان است که نباید از آن غفلت شود.

منبع: رسا

دسته بندی