رفتن به محتوای اصلی

«رمضان» ماهِ پالایش است/ خود را تصفیه کنیم

آیت الله صدیقی گفت: «شَهْرَ التَّمْحِیصِ» ماهِ خودسازی، تصفیه و پالایش است. «تمحیص» به معنای خالص کردن است، جدا کردنِ ناخالصی‌هاست، پالایشِ درون است، تصفیه‌ دل است.
1

معروف؛ آیت‌الله صدیقی در بخشی از ششمین جلسه مجازی خویش از شرح دعای ۴۴ صحیفه سجادیه که در ۱۹ فراز تنظیم شده و از ادعیه ورود به ماه مبارک رمضان است گفت: «شَهْرَ التَّمْحِیصِ» ماهِ خودسازی، تصفیه و پالایش است. «تمحیص» به معنای خالص کردن، جدا کردنِ ناخالصی‌ها، پالایشِ درون و نیز تصفیه‌ دل است.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور افزود: گناهانی که در طول سال از بنده سر می‌زند، بر حسبِ روایات هر گناه یک لکّه‌ سیاهی بر صفحه‌ی دل می‌گذارد که اگر بنده توبه کرد آن لکّه پاک می‌شود و اگر توبه نکرد مانندِ ویروس و میکروب است و تکثیر می‌شود و صفحه‌ی دل را می‌گیرد و روزنه‌ رحمت را می‌بندد و مسدود می‌کند.

وی همچنین با یادآوری این مهم که ماه مبارک رمضان ماهی است که فرصتی الهی برای انسان در آن پیش آمده تا لایه‌های وجودیِ خود را که در طولِ سال با گناهانِ ریز و درشت انباشت شده و وجودِ آدمی را مانندِ آبِ گِل‌آلود تیره کرده است تمحیص کند؛ گفت: انسان با مراقبه، با محاسبه، با توبه، با انابه، با روزه، با افطار دادن، با کنترلِ جوارح، آرام آرام وجودِ ناخالصِ خود را از ناخالصی‌ها پاک می‌کند و دل را جلا می‌دهد و آینه‌ جان را شفاف می‌کند.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در پایان اضافه کرد: این است که ماه مبارک رمضان یک ماهِ ویژه‌ای برای یک انقلابِ درونی و دگرگونی و تحصیلِ حالِ حضور در پیشگاهِ پروردگارِ رحیم و کریم و عفو و بخشنده است که باید این فرصت را مغتنم شمرده و نباید آنرا از دست داد.

ستاد امر به معروف و نهی از منکر

دسته بندی

برچسب‌ها