رفتن به محتوای اصلی

حجاب فرزندان

دغدغه با حجاب بودن فرزندانمان
حجاب فرزندان

این مطلب برای خانواده هایی است که فرزند دختر دارند . دخترانی که به سن تکلیف رسیده اند و یا خانواده هایی که دغدغه به سن تکلیف رسیدن دختران خود را دارند.

یکی از مهمترین چالش های والدین در تربیت دختران انتخاب نوع پوشش و بطور خاص حجاب آنان است. دختران در این سن طبق آموزه های دینی می بایست حجاب بگیرند و موها و بدن خود را از نامحرمان بپوشانند. این یک تکلیف شرعی است و پدر ومادری که دغدغه دین دارند تمام سعی خود را خواهند نمود که فرزند با حجاب تربیت نماید. این خود چالشی بزرگ خواهد بود ؛ دختری که تا کنون آزاد بوده در 9 سالگی می بایست حجاب را رعایت نماید. البته برای خانواده های مذهبی با توجه به آشنایی دختر خانم با حجاب و حتی احتمال اشتیاق به پوشیدن روسری و یا چادر این چالش تا حدودی قابل حل و سهل خواهد بود. اما با گذشت زمان و سپری شدن دوران بلوغ فرزند، دختر حضوری متفاوت در جامعه خواهد داشت. حضور در جمع دوستانی با پوشش متفاوت، حضور در دانشگاه و محل کار شرایط جدیدی برای دختران جوان بوجود خواهد آورد. چالش اصلی نیز همین جا شکل می گیرد. زمانی که دختران ما با افراد دیگری که دارای سلایق واعتقادات متفاوتی هستند برخورد ومعاشرت خواهند داشت.

 بسیاری از دختران در ابتدا پوشش چادر را بعنوان حجاب انتخاب می کنند اما بنا به دلایلی بعدا تغییر سلیقه داده و از چادر به مانتو و پوشش های جامعه پسند و نه خداپسند روی می آورند.

علت این تغییر می تواند دلایل متعددی داشته باشد:

1-تمسخر دوستان

2-نگاه های متفاوت در دانشگاه و محل کار

3-سختی حفظ حجاب در اماکن عمومی

4-نگاه بد رسانه ها

...

اما چه دلایلی باعث می شود فرزندان ما نتوانند در مقابل شرایط بوجود آمده مقاومت کنند وعلی رغم تربیت خانوادگی، حجاب را بعنوان اولویت اول نشناسند.

مسئله قابل تامل در این زمینه عدم آگاهی کامل فرزندان نسبت به معقوله حجاب است بطوری دختران در سن جوانی و هنگام ورود به جامعه(دانشگاه، محل کار و...) در مقابل سوالات مختلف در حوزه حجاب جواب های قانع کننده ی ندارند و اصلا برخی از دختران علت اصلی رعایت حجاب را رضایت والدین خود می دانند!

در هر صورت در جامعه امروزی که برای کوچکترین موضوعات نیز حجم بالایی از اطلاعات و سوالات در فضای مجازی و غیر مجازی وجود دارد و سرعت گسترش شایعات گاها حتی از گسترش خبرهای واقعی نیز بیشتر می باشد می بایست فرزندان خود را در موضوعات مختلف بخصوص رعایت حجاب مجهز به سلاح دانش نماییم.

شبهاتی چون :

کجای قرآن گفته شده حجاب واجبه؟

مگر حجاب فقط چادر است؟

چرا حجاب فقط باید برای دختران باشد؟

مگر با حجاب می توان کار کرد؟

حجاب برای خانه نشینی زنان آمده است

آدم باید مطابق با زمان خود لباس بپوشد

و...

توصیه ما این است قبل از اینکه این پرسش ها و شبهات را فرزندتان از زبان دیگران بشنود، بهتر است شما در این موارد با او صحبت کنید. والبته لازمه ی آن کسب دانش در این زمینه می باشد.

علت مهم دیگری که در تغییر رویه فرزندانمان در زمینه ی حجاب وجود دارد ؛ عدم اعتماد به نفس می باشد.

این مورد علاوه بر ایجاد مشکل در زمینه حجاب در زمینه موارد دیگری از جمله : اعتیاد، روابط ناسالم و رفتارهای پرخطر دیگر می تواند اثرگذار باشد.

لذا مهارت ایجاد اعتماد به نفس در فرزندان از ضروریات امر تعلیم وتربیت می باشد. در واقع هر چقدر اعتماد به نفس در فرزندان بالاتر برود اعتقادات آنان نیز محکم تر خواهد شد.

در مجموع می توان استدلال نمود هرچه والدین در ابتدای امر و در امر تعلیم وتربیت فرزندان موفق تر عمل کنند احتمال با حجاب بار آمدن فرزندان نیز بیشتر خواهد شد. لذا رعایت حجاب علاوه بر موضوعی فردی بودن رابطه مستقیمی با تربیت خانوادگی نیز خواهد داشت.

دسته بندی