رفتن به محتوای اصلی

ارتباط سیگار و مواد مخدر

سیگار

پیش از اینکه به ارتباط میان سیگار و مواد مخدر بپردازیم لازم است تا علل گرایش افراد به سمت مصرف سیگار را مورد بررسی قرار دهیم. چرا که در اکثر مواقع علل گرایش به سیگار خود زمینه ساز اعتیاد به انواع مخدر می‌شوند.

 

علت‌های مختلفی برای مصرف سیگار وجود دارد. بعضی از افراد گمان می‌کنند که سیگار آرامش بخش است و باعث می‌شود برای مدتی از تنش‌ها و مشکلات رها شوند. سیگار باعث وابستگی روانی فرد، عفونت ریه، افزایش خطر ابتلا به بیمارهای قلبی و .. می‌شود.

 

یکی دیگر از عوامل مصرف سیگار شرایط محیطی می‌باشد، زمانی که فرد در محیط استرس‌زا رشد کند و خانواده به او اهمیتی ندهند، همچنین شکست‌های پی در پی باعث می‌شود تا برای کاهش اضطراب خود به سمت مصرف سیگار بروند. برای کاهش اضطراب کلیک کنید.

 

ویژگی‌های فردی و شخصیتی مثل هیجان طلبی زیاد، گرایش به انجام رفتارهای مخاطره آمیز و تحمل فشارهای عصبی یا عوامل اجتماعی مثل تبلیغات گسترده و جذاب سیگار یا کمبود اطلاعات در رابطه با عوارض مصرف سیگار از جمله عواملی هستند که باعث می‌شود افراد زیادی سیگار بکشند و به آسیب‌های روانی و جسمانی آن توجهی نداشته باشند. برای اطلاع از دیگر عوامل گرایش به سیگار کلیک کنید.آیا استفاده از سیگار باعث اعتیاد به مواد مخدر می‌شود؟

بسیاری از افراد گمان می‌کنند که هیچ گاه با مصرف سیگار به مواد مخدری مانند تریاک، هروئین و ... اعتیاد پیدا نمی‌کنند و به همین دلیل تصمیمی برای ترک سیگار نمی‌گیرند، اما این نکته را در نظر بگیرید که شواهد نشان می‌دهد که کسانی که معتاد هستند در ابتدا فقط سیگار می‌کشیدند. آن ها به تدریج بدون آنکه متوجه شوند در دام اعتیاد افتادند و گرفتار پیامدها و عوارض اعتیاد به مواد مخدر شده‌اند.

 

و به عبارت دیگر مصرف سیگار دروازه‌ای است به سمت مصرف انواع مواد مخدر. یکی از ویژگی‌های سیگار این است که می‌تواند با مواد اعتیاد آور دیگری مثل الکل، ماری جوانا، کوکائین و هروئین استفاده و ترکیب شود. بنابراین می‌توان گفت مصرف سیگار زمینه ساز مصرف مواد مخدر دیگر می‌باشد

نیکوتین موجود در سیگار و گرایش به مواد مخدر

زمانی که فردی سیگاری دود می‌کند احتمال مصرف مواد مخدر در او بالا می رود، زیرا نیکوتین و مواد مخدر دیگری که همان مسیر را طی می‌کنند، اشتیاق و میل فرد را برای مصرف مواد مخدر در فرد بالا می‌برد و در نتیجه باعث گرایش فرد به مصرف مواد مخدر می شود. در نتیجه سیگار اولین قدم به سوی اعتیاد است و چراغ سبزی است که باعث گرایش افراد به سمت اعتیاد می‌شود. تا زمانی که گرفتار اعتیاد نشدید مصرف سیگار را ترک کنید تا عوارض مخرب جسمانی و روانی آن در امان باشید.         در صورتی که نمی‌توانید در برابر سیگار مقاومت کنید یا بیشتر از یک پاکت در طول روز سیگار مصرف می‌کنید و در مکان‌هایی که کشیدن سیگار ممنوع است به مشکل می‌خورید، به احتمال زیاد شما معتاد به مصرف سیگار شده‌اید و باید هرچه سریع تر برای ترک اقدام کنید تا بتوانید از عوارض مخرب آن در امان باشید. به همین منظور لازم است موانع ترک سیگار را بشناسید و از میان بردارید. در ادامه به عوارض روانی و جسمانی مصرف سیگار اشاره می‌کنیم. اطلاع از عوارض مصرف سیگار از گرایش به سمت مواد مخدر دیگر جلوگیری می‌کند.                               عوارض روانی مصرف سیگار

استفاده از سیگار باعث افزایش افسردگی در شخص می‌شود. متاسفانه در بعضی مواقع افسردگی یکی از علل خودکشی افراد می باشد .با مصرف سیگار ممکن است فرد برای مدت کوتاهی احساس آرامش کند و به او حس ارزشمند بودن بدهد که باعث می‌شود اعتماد به نفس افراد بالا برود.همین امر وابستگی آن‌ها به سیگار را افزایش می‌دهد. به همین دلیل بعد از ترک سیگار ممکن است برخی‌ احساس بی‌ارزشی کنند و اعتماد به نفس نداشته باشند. برخی افراد برای کاهش استرس خود در موقعیت هایی که توان مقابله با آن را ندارند از سیگار استفاده می کنند. آن ها راه کار کنترل استرس را نمی دانند و جایگزینی برای آن در نظر نمی گیرند. در نتیجه به سیگار به عنوان در دسترس ترین گزینه رو می آورند. 

عوارض جسمانی مصرف سیگار

استفاده از سیگار باعث می‌ِشود فرد از لحاظ جسمانی نیز آسیب ببیند و دچار مشکل شود، سرطان، کاهش میل جنسی، تغییر رنگ انگشت‌ها و لب‌ها، زخم معده، بیماری‌های قلبی، پوکی استخوان، فساد دندان‌ها، ایجاد چین و چروک، بيماری‌های عفونی و سکته از جمله آسیب‌های جسمانی هستند که فرد را گرفتار خود می‌کند. نیکوتین سیگار مستقیم بر دستگاه عصبی فرد و شناخت او تاثیر می گذارد و در نهایت منجر به سردرد و بی خوابی می شود. سایر مضرات سیگار شامل موارد زیر می شود: انواع اختلالات جنسی و یائسگی زودرس در زنها، افزایش تری گلیسیرید و کلسترول خون، اختلال نعوظ، مشکلات بینایی، خطر ابتلا به بیماری سل و برونشیت، بی اشتهایی، سرطان رحم، کاهش حس بویایی و چشایی، چروکی پوست و پیری زودرس. 

 

دسته بندی