عید قربان، عید بندگی

عید قربان از اعیاد بزرگ مسلمین است. این عید به عید بندگی شهرت یافته است. روزی که در آن حضرت ابراهیم(ع) از عزیزترین کس خود یعنی فرزندش در راه خداوند می گذرد.
در روایات مختلف ما آمده است که حضرت ابراهیم(ع) در سن بالا دارای پسری شد که او را اسماعیل نام نهاد و برایش بسیار عزیز و دوست داشتنی بود. مدتها بعد، هنگامی که اسماعیل به سنین نوجوانی رسیده بود، فرمان خداوند چند بار در خواب به ابراهیم نازل شد و بدون ذکر هیچ دلیلی به او دستور داده شد تا اسماعیل را قربانی کند. او پس از کشمکشهای درونی فراوان، در نهایت با همراهی وموافقت فرزندش، به محل مورد نظر میروند و ابراهیم آماده سر بریدن فرزند عزیز خود میشود. اما به هنگام انجام قربانی اسماعیل، خداوند، که او را سربلند در این آزمایش بزرگ مییابد، گوسفندی را برای انجام قربانی به نزد ابراهیم میفرستد. این ایثار و اخلاص حضرت ابراهی(ع) به انجام فرمان خدا، فریضهای برای حجاج میگردد تا در این روز قربانی کنند و برای کسب رضایت خداوند متعال فقیران را اطعام نمایند. از مستحبات این روز اقامه نماز عید قربان می باشد . نماز عید قربان معمولا صبح بعد از طلوع آفتاب و به جماعت خوانده می شود. البته با توجه به شرایط موجود و پروتکل های بهداشتی تعریف شده بخصوص برای شهرهای قرمز ، در برخی از شهرها امکان برپایی نماز جماعت وجود نخواهد داشت.
همچنین دید و بازدید از بزرگترهای فامیل که از مستحبات دیگر این روز می باشد، با توجه به همین شرایط گفته شده فعلا امکان پذیر نخواهد بود. اما حتما می توان با یک تماس تلفنی ضمن جویا شدن احوال بزرگترها و اقوام صله رحم را نیز انجام داد. به هرحال چه بخواهیم و چه نخواهیم تا مدت ها(امیدواریم کوتاه باشد) دنیا درگیر این ویروس منحوس خواهد بود لذا بهترین کار تطابق با شرایط موجود و حفظ سلامتی از طریق استفاده بهینه امکانات بخصوص در فضای مجازی می باشد. امیدواریم بزودی جمع تان جمع و دورهمی هایمان در تمام اعیاد و مناسبت های شاد برقرار گردد.
