رفتن به محتوای اصلی

آیا رعایت حجاب در فیلم های انیمیشن لازم است؟

واکنش هایی متفاوتی نسبت به رعایت حجاب برای کارکترهای نمایش های پویانمایی وجود دارد
حجاب

چند وقت پیش سریالی در شبکه پویا پخش شد که سروصدای زیادی را به پا کرد. سریال پویانمایی که در آن برای اولین بار مادر خانه را بدون حجاب نمایش داد واکنش های زیادی را برانگیخت.

آیا رعایت حجاب در فیلم های انیمیشن لازم است؟

چند وقت پیش سریالی در شبکه پویا پخش شد که سروصدای زیادی را به پا کرد. سریال پویانمایی که در آن برای اولین بار مادر خانه را بدون حجاب نمایش داد واکنش های زیادی را برانگیخت.

در ابتدا انتقادات به نمایش زن بدون حجاب در این انیمیشن بالا گرفت، منتقدین این حرکت را نوعی بدعت در مسئله حجاب می دانستند. حتی عده ای آنرا به سند 2030 ربط دادند و با انتقاد از مدیر شبکه خواستار برخورد قاطع با این مسئله شدند.

اما در ادامه عده ای با دفاع از این سریال پویانمایی معتقد بودند برنامه ای که برای کودکان ساخته می شود نباید روی مسئله حجاب حساس شود و حتی برخی معتقد بودند نمایش زن با حجاب در خانه و در نزد محارم خود، در نگاه کودک اثر منفی دارد. آنها براین باور بودند که این سریال پویانمایی است ونه فیلم واقعی!

اما موضوع با صحبت های مدیر شبکه پویا وارد فاز جدی تری شد:

محمد سرشار مدیر شبکه پویا که پیش از این، مدیر حوزه هنری کودک و نوجوان بوده و دست به ابتکارات جالب توجهی در حوزه کودک و نوجوان زده است ضمن دفاع از عملکرد خود مدعی شد:

سریال پویانمایی بچه های ساختمان گلها یکی از سریالهای ایرانی بسیار موفق در زمینه آموزش سبک زندگی اسلامی ایرانی به خردسالان زیر ۶ سال است. نمایش زن بدون حجاب در کنار محارم براساس استفتا بوده و گزارشهای خانواده‌ها نشان می‌دهد حسنا کوچولو توانسته یک شخصیت محبوب برای خردسالان باشد.

ایشان همچنین در جای دیگر گفته اند: «ما از نظر فقهی مساله را بررسی کردیم و فتاوای رهبر معظم انقلاب را به دقت خواندیم و بحث کردیم. به این نتیجه رسیدیم که بر اساس نظرات فقهی ایشان، نمایش زن مسلمان غیرمشهور در پویانمایی مانند آثار رئال نیست و دست بازتری برای آفرینشگران هنری وجود دارد. البته این حلال شرعی، یک چارچوب‌های کلی هم دارد. مثلا مانند هر کار دیگری، نباید همراه با اهانت به دیگران باشد یا این که نباید عموم مردم را از نظر جنسی تحریک کند و... بنابراین این مساله نه ربطی به وجود شبکه‌های ماهواره‌ای دارد و نه حضور کودکان در شبکه‌های اجتماعی. من اسمش را «احیای یک فرصت فقهی برای آموزش عملی حجاب به کودکان» می‌نامم

این سخنان البته نظرات منفی ومثبت زیادی را درفضای مجازی کشور ایجاد نمود. عده ای هم مخالفان را (باتوجه به استفتاء از مراجع) متهم به خشک مقدس بودن و افراط در قضیه حجاب می نمودند.

اما سرانجام با توجه به حساسیت موضوع و پرسش از مقام معظم رهبری پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری استفتاء جدیدی در مورد «حکم رعایت حجاب برای شخصیت‌های پویانمایی» منتشر کرد:

سؤال : آیا رعایت حجاب برای شخصیت‌های فیلم‌های پویانمایی (نقاشی سه بعدی ساخته ذهن هنرمند)، لازم است؟

جواب: در فرض سؤال اگر چه حفظ حجاب فی نفسه لازم نیست، لکن به لحاظ تبعات ترک آن، رعایت حجاب در پویانمایی هم لازم است.

دسته بندی

برچسب‌ها