رفتن به محتوای اصلی

تربیت دینی فرزندان

بدون تردید دین برای خود یک نظام تربیتی دارد
تربیت دینی فرزندان

کسی که می‌خواهد در مسیر تربیت دینی عمل کند و به اهدافی که دین برای تربیت ترسیم کرده برسد باید با مبانی و روش‌های تربیت دینی آشنا باشد. والدین معلمان و روحانیان، سه قشر تأثیرگذار تربیتی در جامعه ما هستند. ما این اقشار را در میانه میدان تربیت، مدیرانی می دانیم که عدم آشنایی آنان با مبانی و روش‌های تربیت دینی، می‌تواند جامعه را با خطرهای جدی روبرو کند. اما سوال اساسی این جاست که آیا برنامه تعریف شده و تدوین یافته ای برای آموزش این ۳ قشر وجود دارد؟ چه کسی می تواند منکر تأثیر تربیتی محیط خانه که مدیریت آن به عهده والدین است شود؟ اگر برای روحانیان و معلمان، برنامه‌هایی هر چند اندک در راستای مبانی و روش های تربیت دینی وجود دارد، آیا برای والدین نیز برنامه ای آموزشی که بتوان تاثیر آن را به صورت عملی در تربیت فرزند دید وجود دارد؟

ناآگاهی از روش های تربیت صحیح، تنها در دین فرزندان ما، ایجاد مشکل نمی کند، سلامت روحی و روانی بچه ها به استفاده از روش های صحیح تربیتی بستگی دارد.

مسئله وقتی شکل نگران کننده تری به خود می گیرد که والدین درعین ناآگاهی از اصول و روش های تربیتی، خود را دارای معرفت تربیتی در حد قابل قبولی بدانند. برخی از والدین، بی آنکه تخصص یا مطالعه لازم در زمینه تربیت فرزند را داشته باشند، سلایق خود را به نام اصول و روش‌های تربیتی می‌شناسند و بی‌آنکه درباره درستی این سلایق تحقیق لازم را کرده باشند، آن را ملاک تربیت فرزند خود قرار می دهند.

آگاهی شرط لازم برای تربیت فرزند است باید پذیرفت فرزند ما یک انسان است که پیچیدگی های فراوانی در روح او وجود دارد. بدون آگاهی از اصول و روش‌های تربیت فرزند، دل سوزترین افراد نسبت به فرزند یعنی پدر و مادر خطرناک ترین ضربه ها را به او وارد خواهند نمود.

برخی از والدین برای یافتن راه تربیت فرزندان خویش به دنبال منابعی می روند که بر اساس مبانی فکری غرب و روانشناسی مادی گرا تعریف شده است. به هیچ وجه نمی توان با روشی که بر اساس مبانی مادی تعریف شده فرزندی را پرورش داد که به اهداف دینی برسد. این  روانشناسی و علوم تربیتی، برای دینی تربیت کردن فرزند ما به وجود نیامده است. کسانی هم که این علوم را تولید کرده و آن را تبلیغ می‌کنند، ادعا ندارند با عمل کردن به روش های موجود در این علوم می‌توان تربیت دینی را در پیش گرفت.

لذا با توجه به همین معنا، در تربیت دینی می بایست از منابع درست وصحیح استفاده نمود . منابعی که مطابق با دستورات دین تهیه گردیده است و برای سوالات مختلف تربیتی پاسخی همسو با دین داشته باشد.

پایان قسمت اول

دسته بندی