رفتن به محتوای اصلی

وقتی پلیس فتا حواسش نیست

2

معروف:  افزایش جرایم سایبری در سال های گذشته و با پیشرفت تکنولوژی روز به روز بیشتر شده است و ناآگاهی مردم، طمع، عدم وجود رمز های یکبار مصرف در شبکه بانکی و .... باعث حضور گسترده کلاهبرداران در فضای سایبری شده تا به هر طریق ممکن مردم را اغوا کرده و پول های کلانی از طریق کلاهبرداری به جیب بزنند.

افزایش کاربران اینترنت کشور در سال هال اخیر، همچنین گستردگی شبکه های اجتماعی، نظارت بر آنها را سخت کرده و فضا را برای سودجویان متخلف باز گذاشته تا بتوانند از عدم اگاهی مردم سواستفاده کنند. از طرف دیگر حجم گسترده اطلاعات در شبکه های اجتماعی و فضای وب باعث شده نظارت بر روی این دهکده جهانی سخت شده و بسیاری از تخلفات تا مدتی از چشم ها پنهان مانده و کلاهبردار به راحتی در آن فضا اقدام به عمل غیرقانونی خود زده و پس از لو رفتنش بار سفر مجازی خود را بسته و مانند غول چراغ جادو به ناگاه غیب شود.

شبکه های پانزی اینترنتی، قمارخانه ها و سایت های شرط بندی آنلاین و .... در حال حاضر بستر انواع کلاهبرداری های مرسوم اینترنتی هستند که حجم این کلاهبرداری ها را می توان در خبر هک 16 هزار حساب بانکی توسط پسری 16 ساله مشاهده کرد. 

پسری 16 ساله که از آن به عنوان سردسته باند هک سایبری اسم برده شده توانسته از طریق فیشینگ، 16 هزار حساب را هک کند. البته توجه به این نکته ضروری است که این هک ها نه از دانش بالای پسرک هکر سرچشمه می گیرد نه توانایی خاصی در زمینه کامپیوتر و شبکه می خواهد بلکه ضعف سیستم بانکی کشور در فضای سایبری یکی از مهم ترین دلایل کلاهبرداری های فیشینگی است.

در همین زمینه رییس پلیس فتا ناجا چندی پیش در اطلاعیه ای از شهروندان درخواست کرد تا کلاهبرداری های اینترنتی و جرائم سایبری را به پلیس فتا گزارش دهند.  در همین رابطه سردار وحید مجید گفت: به منظور بهره مندی از خدمات آموزشی و یا دریافت مشاوره فنی و تخصصی در خصوص فضای سایبری به سایت رسمی پلیس فتا به آدرس اینترنتی www.cyberpolice.ir مراجعه کنند و در صورت مشاهده موارد مشکوک موضوع را از طریق سایت مذکور قسمت درج گزارشات مردمی با این پلیس در میان بگذارند.

این در حالیست که طبق گزارشات واصله سایت پلیس فتا گزارشات مردمی ثبت شده در سایت خود را یا بررسی نمی کند یا نتیجه بررسی را بر روی سایت آپلود نمی کند! 

منبع: خبرگزاری موج