رفتن به محتوای اصلی

بحث مدارا با موضوع عفو و گذشت تفاوت دارد

مدارا در خانواده
همیاران

در بحث عفو و گذشت  مساله حق و ناحق، درست و نادرست مطرح است ! بدین معنا که حق با شما است همسرتان دچار خطا و لغزش شده !!! لیکن شما او را عفومی کنید و از حق خود می گذرید اما در بحث مدارا، مسئله حق و باطل و اینکه حق با چه کسی است، مطرح نیست! بلکه اختلاف سلیقه و نظر مطرح است.

هر یک از زوجین در بسیاری از خانواده ها اصرار دارد خواسته و نظر او تامین شود ممکن است هریک از آنان نظر و سلیقه های متفاوت داشته باشند و معمولاً هر کدام تمایل دارند سلیقه و نظر خود را بر دیگری تحمیل نماید. نتیجه امر بدیهی و روشن است ،صحنه زندگی به تنش و مشاجره تبدیل شده و زندگی به کام هر دو تلخ و ناگوار می شود.

چرا که امکان تامین و تحقق سلیقه های مختلف و بعضاً متضاد زوجین به طور همزمان و در یک موضوع خاص، از نظر عقلی امکان‌پذیر نیست و از طرف دیگر اگر قرار باشد همیشه نظرات یک طرف تامین شود، طرف مقابل را رنجیده خاطر کرده ،موجب اعتراضات او و در نتیجه درگیری بین آنان را فراهم می‌کند.

راه چاره چیست؟
‌ امام صادق علیه السلام می فرماید:« مدارا و سازگاری با مردم نصف ایمان است و نرمی با آنها مثل زندگی است» آری بهترین شیوه مدارا کردن با یکدیگر؛ یعنی اولاً با هم گفتگو کرده و با استدلال و توجیه نظرات خود دیدگاه یکدیگر را به همدیگر نزدیک کنید در صورتی که به نتیجه واحدی نرسیدید ،یکی از زوجین به نفع دیگری کوتاه بیاید.

مدارا کردن و کوتاه آمدن نشانه ضعف نیست بلکه فهم و شعور و سعه صدر و بزرگ منشی فرد مدارا کننده را نشان می دهد و دیگر اینکه برای حفظ کانون خانواده، حاضر است مدارا کند و از سوی دیگر، همین روحیه خود موجب میشود طرف مقابل هم شرمنده شده و در بسیاری از موارد، از تحمیل کردن و اصرار ورزیدن بر نظر و سلیقه خود پرهیز نماید.


‌ امام علی علیه السلام می فرماید :«در هر حال با همسرت مدارا کن و با او به نیکی معاشرت نما تا زندگیت باصفا شود»‌ در حقیقت، زن گل است ، نه قهرمان ؛ پیوسته در همه حال با او مدارا کن و نیکو با او سخن بگو؛ تا زندگیت باصفا و خالص از کدورت و تیرگی باشد.


‌ در تمام احوال با زنان مدارا کنید شاید رفتارشان نیکو و خوب گردد و مردان نباید در امور معیشتی!!!  اهل بخل و سختگیری باشند اسلام همانگونه که زنان را به سازگاری و قناعت دعوت و تشویق می کند ، به مردان سفارش می کند تا جایی که توان مالی یشان اقتضا کند و به اسراف نرسد ، برای خانواده توسعه بدهند و اهل بذل و خرج باشند.


‌ خشنود ترین و پسندیده ترین فرد نزد خدا کسی است که برای خانواده اش بیشتر خرج و توسعه بدهد.

 

انتهای پیام/

سهیلا صلاحی نویسنده و مترجم

دسته بندی

برچسب‌ها