رفتن به محتوای اصلی

فرصت توضیح دادن و دفاع کردن درفرزندان

همیاران

اگر فرزندتان دچار خطایی شد ،پیش از هرگونه تصمیم گیری یا تنبیه او ،از وی توضیح بخواهید. اگر در مورد او، خواهران و برادرانش یا دیگران و حتی همسرتان گله و شکایتی کرد ،از فرزندتان توضیح بخواهید و به او فرصت دهید تا از رفتار و گفتارش دفاع کند وگرنه ممکن است عجولانه و غیر منصفانه قضاوت کنید و تصمیم نادرستی بگیرید. یا بی دلیل فرزندتان را تنبیه کنید و در نهایت دچار پشیمانی شوید و فرزندتان را نیز ناراحت و عصبانی کنید.

در صورتی که به او فرصت توضیح و دفاع دهید ،اولاً، اطلاعات شما دو طرفه و کامل بوده و بهتر می توانید از حقایق مطلع شوید. ثانیاً، قضاوت عادلانه تری می‌توانید بکنید. ثالثاً، تصمیم منطقی و درستی می توانید بگیرید که دچار پشیمانی نشوید .رابعا،  وقتی شما پس از شنیدن توضیحات و دفاعیات فرزندتان در مورد او قضاوت و تصمیم‌گیری میکنید، موجب می‌شود که فرزندتان نیز احساس کند شما عادلانه و منطقی تصمیم گرفته اید .به تصمیمات شما احترام بیشتری می گذارد و راحت‌تر به آن تن می دهد .و همچنین چهره  ای محبوب و منصف از شما در ذهنش نقش می‌بندد .

 

تجربه ثابت کرده است که اولاً ،صرفاً به ظاهر قضایا نمی توان تکیه کرد و ثانیاً، همه اظهارات یک طرف ،معمولاً درست نبوده یا حداقل بخشی را بخشی از حقیقت را میگوید و بخشی را کتمان می کند ،لذا تنها با پرس و جو و بررسی حقیقت و نیز توضیح خواستن از طرف دوم است که بهتر می توان به ماجرا و حقیقت پی برد و بر اساس آن تصمیم درستی اتخاذ کرد.

 

برای موفقیت در امر تربیت فرزندتان، باید سختی ها و ناملایمات را تحمل کنید. تربیت کردن کار آسانی نیست و دشواری ها و مشکلات زیادی را به همراه دارد. در فرایند تربیت فرزند ،باید صبور و مقاوم باشید و دغدغه‌ها و نگرانی‌های زیادی را تحمل کنید.


 فرزندان در تربیت پذیری متفاوت هستند .برخی از آنها دیر و سخت تربیت می‌شوند. برخی شان از عوامل دیگری تربیتی بیشتر تاثیر می پذیرد تا از والدین. بعضی گوش شنوا ندارند و بعضی بدخو و عصبی هستند.


 گاهی هم سختی ها و مشکلات تربیت ،به خود شما والدین بر می گردد. مثلاً ممکن است به علت عدم مطالعه کتاب‌های تربیتی و عدم شرکت در کلاس های آموزش خانواده یا عدم مراجعه به مشاوران تربیتی و روانشناسی ،با فنون و مهارت های تربیتی آشنا نباشید یا اینکه ممکن است با فنون تربیتی آشنا باشید ،ولی  در به کارگیری و اجرای آن نا موفق باشید. یا روش هایی را به کار ببرید که اثر لازم در فرزندتان را ندارد. آشنا شدن با روش‌های تربیتی، شاید کار خیلی سختی نباشد، به کار بردن آنها در عمل و اجرایی کردنشان، سختی های فراوانی را به همراه دارد. و به گونه‌ای که حتی گاهی خود روش روان شناسان و متخصصان تربیتی نیز در عمل و در تربیت فرزندان خود ،دچار مشکلات فراوانی می شوند.

 

سهیلا صلاحی مترجم و نویسنده

انتهای پیام/

دسته بندی