رفتن به محتوای اصلی

ایجاد محیط امن برای فرزند

خانواده

‌نوجوانان تحمل رازداری و مشکلات خود را ندارند و نیازمند پناهگاه و محیط امنی هستند تا بتوانند به راحتی رازها ،حرفها ،درد دلها و مشکلات خود را آنجا مطرح کنند ! والدین گرامی ؛ شما باید به گونهای برنامه ریزی و برخورد کنید که محیط خانواده پایگاه امنی برای نوجوانتان شود تا بتواند اسرار و مشکلات خود را در آنجا مطرح کند و راهنمایی بگیرد.

در غیر این صورت ،خلاف ها و مشکلات خود را مخفی کرده و کار تربیت و اصلاح او مشکلتر خواهد شد .

اگر شما نتوانید چنین محیط امنی را ایجاد کنید ،اسرار خود را جای دیگری مطرح خواهد کرد ،جایی که نه تنها کمکی به حل مشکل او نخواهد کرد ،بلکه وضعیت او را هم بدتر خواهد نمود.

اگر موفق به ایجاد چنین پناهگاهی شدید و او خطاهای خود را با شما در میان گذاشت ،از ترساندن و تهدید و اعمال خشونت پرهیز کرده و با صبر و متانت می تواند و بدون اینکه رفتارتان لغزش او را تایید کند، و به تدریج به دنبال راهنمایی و هدایت او باشید.

در این راستا نیز حتما از مشاوره تربیتی کمک بگیرید .هرقدر ارتباط کلامی و عاطفی شما با فرزند بیشتر باشد ،و روابط اعضای آن خانواده سالم تر، با نشاط تر و محکم تر است.

لذا توصیه می شود در هر فرصتی که پیش می آید، با فرزندتان صحبت کنید و با او در یک فضای محبت آمیز ،محرمانه و صمیمانه ،ارتباط کلامی و عاطفی برقرار کنید در کنار او و در خلوت، آرام آرام با او حرف بزنید و از او بخواهید با شما درد دل کند درباره مدرسه و درس و مشق و دوستانش و فعالیت های روزانه اش، نگرانی ها ، خواسته ها و علاقه هایش، احساساتش نسبت به اعضای خانواده و نظایر آنها .

سپس با کمک خودش مشکلات و رفتارهایش را بررسی و راهنمایی و هدایتش کنید‌.

 

سهیلا صلاحی مترجم و نویسنده 

 

دسته بندی