رفتن به محتوای اصلی

قرص اعتیاد آور ترامادول

.

اعتیاد به ترامادول

اعتیاد به ترامادول می تواند منجر به بروز عوارض جانبی جسمی و روانی زیادی شود. ترامادول یک مخدر مصنوعی است که برای درمان درد های مزمن استفاده می شود. اعتقاد بر این است که به گیرنده های مخدر مو در مغز متصل می شود و باعث پیشگیری از جذب مجدد نوراپی نفرین و سروتونین و تقلید از اثرات سیستم تسکین درد طبیعی بدن می شود. ترامادول به صورت قرص ها و کپسول های طولانی اثر وجود دارد. بعد از خوردن، اثرات آن به تدریج ظاهر می شود و طی چهار تا شش ساعت به اوج خود می رسد.

 

عوارض اعتیاد به ترامادول

ترامادول ضعیف تر از سایر داروهای تجویز شده و غیر مخدر مانند هروئین یا کدئین است. ولی هنوز هم می تواند به وابستگی منجر شود. اما می تواند منجر به بروز اثرات و حتی عوارض جانبی شود. عوارض جانبی ناشی از ترامادول مشابه سایر مواد افیونی است. آنها عبارتند از:

 

تعریق

خارش

یبوست

سردرد

استفراغ

خستگی

سرگیجه

حالت تهوع

اختلال در نعوظ

سرعت تنفس کندتر

علاوه بر آن ترامادول می تواند منجر به بروز عوارض جانبی روانشناختی مانند گیجی هم شود.

 

آیا وابستگی همان اعتیاد است؟

وابستگی و اعتیاد یکسان نیستند. وابستگی به حالت فیزیکی گفته می شود که در آن بدن به دارو وابسته است. با وابستگی به مواد مخدر بیشتر، برای دستیابی به همان اثر (تحمل) به مقدار بیشتری از ماده نیاز دارید. در صورت قطع مصرف دارو، اثرات ذهنی و جسمی (ترک) را تجربه می کنید.

 

هنگام اعتیاد، صرف نظر از عواقب منفی، نمی توانید مصرف دارو را متوقف کنید. اعتیاد می تواند بدون وابستگی جسمی به دارو رخ دهد. با این حال، وابستگی جسمی یکی از ویژگی های مشترک اعتیاد است.

 

چه عواملی باعث اعتیاد می شود؟

اعتیاد دلایل زیادی دارد. برخی از آنها به محیط و تجربیات زندگی مربوط می شوند، مانند داشتن دوستانی که مواد مخدر استفاده می کنند. برخی دیگر ژنتیکی هستند. هنگام مصرف دارو، برخی عوامل ژنتیکی می توانند خطر ابتلا به اعتیاد را افزایش دهند.

!

استفاده منظم از مواد مخدر، شیمی مغز را تغییر می دهد و بر چگونگی تجربه لذت تأثیر می گذارد. این می تواند باعث شود مصرف یکباره دارو به راحتی شروع به کار کند.

 

اعتیاد چه علایمی دارد؟

اعتیاد، فارغ از ماده ای که استفاده می شود، دارای برخی علائم رایج است.

برخی از علائم هشدار دهنده عمومی شامل موارد زیر است:

مصرف مواد به طور منظم

داشتن یک منبع ثابت از مواد

مصرف بیشتر ماده برای رسیدن به همان اثر (تحمل)

عدم انجام تعهدات مدرسه یا شغلی به دلیل مصرف مواد

انجام رفتارهای خطرناک مانند خشونت برای بدست آوردن ماده

خارج از خطرات شخصیتی در حالی که تحت تأثیر ماده است.

استفاده از این ماده علی رغم خطرات و مشکلاتی که ایجاد می کند.

صرف پول مورد نیاز برای صورتحساب ها یا سایر ملزومات مورد نیاز برای مواد

صرف زمان بیش از حد برای به دست آوردن این ماده، استفاده از آن و بهبودی از اثرات آن

چگونه می توان اعتیاد در دیگران را تشخیص داد؟

اعتیاد به ترامادول 

افراد احتمال دارد سعی کند سوء مصرف مواد خودشان را پنهان کنند. موارد زیر می تواند نشانه های اعتیاد باشد:

تغییر شخصیتی، از جمله تغییرات خلقی یا اضطراب

پول یا مسائل حقوقی، از جمله درخواست مشکوک یا مکرر پول

تغییرات رفتاری، از جمله پنهان کاری، پارانویا، یا رفتار پرخاشگرانه

عملکرد ضعیف در محل کار یا تحصیل، اغلب به دلیل عدم علاقه و غیبت

مسائل بهداشتی مداوم، از جمله خستگی، تغذیه نامناسب یا بی خوابی

تغییرات ظاهری، از جمله کاهش وزن یا افزایش وزن غیرقابل توجیه، بهداشت نامناسب

کناره گیری اجتماعی، در نتیجه روابط متشنج با دوستان و خانواده یا روابط جدید با سایر مصرف کنندگان

چگونه با معتاد برخورد کنیم؟

اولین قدم، شناخت هرگونه باور غلطی در مورد اعتیاد است. به یاد داشته باشید که مصرف دارو با گذشت زمان ساختار و شیمی مغز را تغییر می دهد و به همین دلیل قطع مصرف دارو سخت تر می شود.

 

شما باید به دقت در مورد چگونگی به اشتراک گذاری بهترین نگرانی های خود فکر کنید. اگر قصد مداخله دارید، به یاد داشته باشید که همیشه نتیجه مثبت داده نمی شود.

اگرچه یک مداخله احتمال دارد فرد را وادار کند که برای ترک اعتیاد از شما کمک بگیرد، اما این می تواند پیامدهای منفی نیز داشته باشد که شامل احساس شرم، خشم یا کناره گیری اجتماعی است.

به یاد داشته باشید که شاید پاسخی که انتظار داشتید دریافت نکنید. فرد احتمال دارد مصرف مواد مخدر را به طور کامل انکار کند یا از مراجعه به درمان خودداری کند. اگر چنین اتفاقی افتاد، به دنبال راهکارهای دیگری باشید.

درمان اعتیاد را از کجا شروع کنیم؟

برای برخی از افراد، درخواست کمک می تواند اولین قدم مهم باشد. هنگامی که شما یا عزیزتان آماده درمان هستید، در نظر بگیرید که با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده حمایت کننده تماس بگیرید.

همچنین می توانید با تعیین وقت ملاقات با پزشک شروع کنید. پزشک با انجام معاینه جسمی می تواند سلامت کلی را ارزیابی کند. آنها همچنین می توانند گزینه های لازم برای درمان را مورد بحث قرار دهند و در صورت لزوم، اقدامات سم زدایی را شروع کرده و پس از اتمام سم زدایی، برای کمک بیشتر مراجعه کنند

علائم ترک ترامادول کدامند؟

علائم ترک ترامادول مانند علائم ترک مواد افیونی است، هرچند احتمال دارد ملایم تر وجود داشته باشد. شایعترین عوارض جانبی ترک آن، عبارتند از:

تعریق

اسهال

لرزیدن

تحریک

بیخوابی

استفراغ

اضطراب

بی قراری

حالت تهوع

گرفتگی معده

دردهای عضلانی

تقریباً ۱۰ درصد افراد علائم شدیدتری را تجربه می کنند، مانند:

توهم

گیجی

پارانویا

اضطراب شدید

بی حسی و گزگز

موارد وحشت زدگی

سم زدایی در ترک ترامادول چگونه صورت می گیرد؟

سم زدایی فرایندی است که با هدف کمک به قطع مصرف ترامادول با اطمینان و سریعترین زمان ممکن انجام می شود. این می تواند شامل دارو برای تسکین علائم ترک مانند داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID)، شل کننده های عضلانی و داروهای ضد اضطراب باشد.

قبل از شروع سم زدایی، پزشک ارزیابی فیزیکی انجام می دهد که احتمال دارد شامل آزمایش خون برای تعیین بیماری های زمینه ای باشد که باید برطرف شود.

سم زدایی می تواند چندین روز یا هفته طول بکشد. جدول زمانی فرد به میزان وابستگی بدن او بستگی دارد. هنگامی که دارو کاملاً از سیستم خارج شد، پزشک کمک می کند تا برای درمان آماده شوید.

اعتیاد به ترامادول، چگونه درمان می شود؟

درمان به طور کلی با پایان سم زدایی آغاز می شود. هدف کلی این است که به فرد کمک شود بدون مصرف ترامادول یا داروهای دیگر زندگی سالم داشته باشد. درمان همچنین می تواند به رفع سایر بیماری های زمینه ای سلامتی مانند اضطراب یا افسردگی کمک کند.

بررسی های نسبتاً کمی در مورد ارزیابی درمانها به طور خاص برای وابستگی به ترامادول وجود دارد. گزینه های درمان به طور کلی برای هر نوع اعتیاد به مواد افیونی یکسان است.

درمان توسط روانپزشک، روانشناس یا مشاور انجام می شود. این کار را می توانید به تنهایی، با همسر یا خانواده یا در یک گروه انجام دهید.

انواع مختلف از درمان وجود دارد. درمانی شناختی (CBT) کمک می کند تا نگرش ها و رفتارهای منفی، یعنی رفتارهایی که منجر به مصرف مواد مخدر می شوند را شناسایی و تغییر دهید. همچنین یاد خواهید گرفت که چگونه با ولع مصرف کنار بیایید، از ایجاد شرایط پیشگیری کنید و خطر عود را کاهش دهید.

درمان های مدیریت اضطراری (CM) برای اعتیاد به مواد افیونی، شامل جوایز نقدی یا پاداش در ازای نمونه ادرار بدون دارو است. ارزش پاداش معمولاً با پیشرفت ترک اعتیاد، افزایش می یابد.

درمان می تواند در هفته های اول فشرده باشد. با گذشت زمان، شاید کمتر به درمان نیاز داشته باشید.

دارو درمانی برای درمان اعتیاد

دارو برای درمان وابستگی به ترامادول در دسترس است. داروهای نگهدارنده، مانند ترامادول، احتمال دارد برای کاهش علائم ترک تجویز شوند. سایر داروهای نگهدارنده، از جمله بوپرنورفین- نالوکسون و نالترکسون، از فعال سازی گیرنده های مواد افیونی توسط ترامادول پیشگیری می کنند، بنابراین “زیاد” تجویز نمی شوند. اگر وابستگی به ترامادول خفیف باشد، احتمال دارد دارو لازم نباشد.

چگونه خطر بازگشت به اعتیاد را کاهش دهیم؟

یادگیری چگونگی کاهش خطر ابتلا به عود و همچنین اینکه در صورت بروز عود چه کاری باید انجام دهید می تواند به بهبود شانس فرد در طولانی مدت کمک کند. تغییرات سبک زندگی زیر کمک می کند خطر عود را با گذشت زمان کاهش دهید:

 

یادگیری تفکر مثبت

برنامه ریزی برای آینده

ایجاد یک تصویر مثبت از خود

پیدا کردن کار یا فعالیتهای دیگر

اجتناب از افراد و مکان هایی که شما را به فکر مواد مخدر می اندازد.

فعال ماندن، ورزش منظم، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و خواب منظم

ایجاد یک شبکه پشتیبانی مستحکم از خانواده، دوستان و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی

بسته به شرایط، کاهش خطر عود احتمال دارد شامل درمان سایر بیماری ها نیز مانند دیدن درمانگر خود به صورت هفتگی یا ماهانه، یا تمرین تکنیک های ذهن آگاهی، مانند مراقبه باشد.

پیش آگهی اعتیاد به ترامادول چیست؟

نتایج درمان اعتیاد به ترامادول با بیماری های مزمن دیگر فرق دارد. با این حال بهبودی از هرگونه اعتیاد فرآیندی است که می تواند زمانبر باشد. نکته اساسی این است که با خود، یا عزیزتان، با مهربانی و صبر رفتار کنید. از کمک گرفتن از دیگران نترسید

دسته بندی