رفتن به محتوای اصلی

نشانه های اعتیاد

اعتیاد

از انجایی که مصرف مواد مخدر یکی از پرخطرترین معضلات اجتماعی روز است که فرد ناآگاه را اسیر و گرفتار خود نموده و تبعات جبران ناپذیری از جمله تخریب جسمی، روانی (ذهنی) و روحی ( معنوی)، افت شدید اجتماعی و بروز و ظهور خصوصیات نامناسب و پسرفت شدید را در پی خود دارد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران؛ سینا صمیم صحت جو، کارشناس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان در یک مقاله پژوهشی بر اساس آخرین یافته های علمی و میدانی به این معضل خانمانسوز پرداخته که سعی شده در چند بخش به مهمترین عناوین آن اشاره نماییم.

 

علایم اعتیاد

 

طبق تعریفی که انجمن روان شناسان آمریکا ارائه داده است، شخصی که استفاده اش از مواد مخدر با مشروبات الکلی در یک دوره ۱۲ ماهه به بروز سه مورد یا بیشتر از علایم زیر منجر شده باشد به بیماری اعتیاد مبتلا شده است.

 

۱- تولرانس یا مقاوم شدن بدن که به دو شکل زیر ظاهر می شود: 

 

الف- نیاز به استفاده هر چه بیشتر از مواد مخدر برای حفظ تأثیر و نشئگی روزهای اولیه (دوران طلایی)

 

ب – کاهش تأثیر مواد به علت استفاده طولانی مدت از آنها.

 

۲- خود مشغولی یا وسوسه 

 

فکر و ذکر معتادان مشغول این است که بتوانند تجربه و نشئگی را که در بار اول مصرف اینگونه مواد به دست آورند را تکرار کنند. همچنین آنها زمان زیادی از عمر خود را صرف تهیه و مصرف مواد می کند.

 

۳- افزایش مصرف 

 

یکی دیگر از علایم اعتیاد به مواد مخدر استفاده از مقادیر بیشتر یا مصرف طولانی تر این گونه مواد برای رسیدن به نشئگی روزهای اول مصرف مواد مخدر است.

 

۴- از دست دادن کنترل

 

معتادن معمولا برای کاهش میزان استفاده از این مواد یا ترک آنها یا کنترل مصرف مواد تلاش بسیاری می کنند اما در این راه موفق نمی شوند. آنها بارها و بارها واقعاً قول می دهند و عزم خود را جزم می کنند که اعتیاد خود را ترک کنند اما نمی توانند چون بیماری آنها حالت مزمن و کهنه پیدا کرده است و و آنها اراده و قدرت کنترل مصرف مواد را از دست داده اند.

 

۵- ادامه مصرف با وجود عواقب خطرناک  

 

فرد معتاد با آنکه از عواقب استفاده از اینگونه مواد آگاهی دارد باز هم بیشتر وقت خود را برای تهیه و مصرف آنها صرف می کند.

 

۶- نشانه های خماری و مصرف  

 

معتادان به مواد مخدر از عوارض خماری رنج می برند؛ چون مواد سبب میشود تا مغز فرد معتاد نتواند ماده شیمیایی لازم را برا ی انتقال پیام های عصبی که موجب می شود تا انسان احساس رضایت خاطر یا لذت کند تولید نماید. نشانه های خماری تغییرات جسمی یا روحی دردآوری هستند که بدن فرد معتاد زمانی به آن دچار می شود که مواد مصرفی که بدن به آن عادت کرده است به آن نرسد. با توجه به موع ماده مخدر معتاد مصرف می کند نشانه های خماری می تواند ظرف چند ساعت از زمان نرسیدن مواد به بدن شروع شود و تا چندین روز و در مواقعی چند هفته ای حتی چند ماه ادامه پیدا کند.

دسته بندی

برچسب‌ها