رفتن به محتوای اصلی

دایم وضو بودن چه اثار و فوایدی مخصوسا برای روح وجسم دارد؟


دائم الوضو بودن یکی از دستورات مستحبّی است که در اسلام تأکید شده برای همین اولا : امتثال خود این أمر عبادت محسوب می شود وبرای آن ثواب داده می شود ثانیا : چون دائم الوضو هر کاری را با وضو انجام میدهد، آن کار نیز بمنزله عبادت می شود .ثالثا : چون غالب روز را با عبادت به سر برده ، ذکر ویاد خدا بیشتر در دلش زنده می شود و همین أمر باعث دوری از لغزش و گناه می شود و رابعا : این یاد خدا باعث آرامش قلبی و روحی او میشود ( ألا بذکر الله تطمئن القلوب ).
همچنین علاوه بر آثار معنوی ، خواص جسمانی نیز بهمراه دارد چرا که در آثر تداوم وضو و شستن دست و صورت ، بهداشت بیشتری رعایت می شود وتماس با آب تسکین أعصاب و روان رانیزبهمراه دارد. ( تفسیر نمونه، تهران، دار الکتب الإسلامیة، ۱۳۷۴ ش، اول، ج ۴، ص ۲۹۱).
در آخر به برخی روایات در این زمینه إشاره می شود :
- پیامبر اکرم صلى الله علیه وآله به یکى از اصحاب خود فرمود:« أَکْثِرْ مِنَ الطَّهُورِ یَزِیدُ اللَّهُ فِى عُمُرِکَ»؛ هر چه مى توانى بیشتر طاهر (با وضو) باش خداوند عمرت را زیادتر مى کند» (وسائل الشیعة ، ج ۱، ص ۳۸۳).
-۰ موجب سفید روئى در قیامت
پیامبر خدا (صلى الله علیه وآله) در پاسخ به فردى در خصوص وصف مومنان و کافران در قیامت فرمودند: « أَمَّا الْمُؤْمِنُونَ فَغُرٌّ مُحَجَّلُونَ مِنْ أَثَرِ الْوُضُوءِ وَ السُّجُودِ وَ أَمَّا الْکَافِرُونَ فَمُسْوَدُّونَ الْوُجُوهُ فَیؤْتَى بِهِمْ إِلَى الصِّرَاط» بحار الأنوار، ج ۵۷، ص ۲۶۰.؛ (مؤمنان درخشان و روسفید بر اثر وضوء و کافران سیه رویند و آنها را بر کنار صراط آرند»
-
درک ثواب شهداء
پیامبر خدا (صلى الله علیه وآله) در ادامه روایت قبلى با تاکید بر دائم الوضوء بودن مى فرماید: «إِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَکُونَ بِاللَّیلِ وَ النَّهَارِ عَلَى طَهَارَةٍ فَافْعَلْ فَإِنَّکَ تَکُونُ إِذَا مِتَّ عَلَى طَهَارَةٍ مِتَّ شَهِیداً» بحار الأنوار، ج ۶۶، ص ۳۹۶.
- ؛ ( اگر مى توانى همیشه با وضو باشى این عمل را ترک نکن چرا که ملک الموت آنگاه که روح بنده اى را که با وضو باشد او را شهید محسوب خواهد نمود. »
-T } بخشش گناهان
از دیگر اسرار وضو بخشش گناهان مى باشد امام باقر(علیه السلام) در این خصوص فرموده اند: «ثَلَاثٌ کَفَّارَات فَإِسْبَاغُ الْوُضُوءِ فِى السَّبَرَاتِ وَ الْمَشْى بِاللَّیلِ وَ النَّهَارِ إِلَى الْجَمَاعَاتِ وَ الْمُحَافَظَةُ عَلَى الصَّلَوَات» معانى الاخبار، ص ۳۱۴.؛ ( سه چیز است که جبران کننده و محو کننده گناه است: کامل گرفتن وضو در هواى بسیار سرد، راه رفتن در شب و روز به سوى جماعتهاى اسلامى(نماز جماعت و جمعه )، مراقبت بر انجام صحیح نمازها».